Matematik

rumfang af petanque kasse

18. november 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Hvad er rumfanget af den kasse som kuglerne ligger i?

Forstår ikke det spørgsmål er der nogle mål. De to andre opgaver har jeg styr på.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2022 af Christianfslag

Jeg forstår det som rumfanget af en kasse, der lige nøjagtigt kan have de tre kugler indeni. 


Svar #2
18. november 2022 af shain

Hvad er målene på kassen? er længden på kassen 21,6 cm?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2022 af StoreNord

JA.


Svar #4
18. november 2022 af shain

Hvad er de andre mål? Er bredden 3,6 cm?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2022 af SuneChr

Kassens længde er 3·d
Kassens bredde er d
Kassens højde er d
Kassens rumfang er (3d)dd = 3d3
Indsæt heri værdien for d.


Svar #6
18. november 2022 af shain

ok tak

Svar #7
19. november 2022 af shain

(3*21,6)21,6*21,6= 531 cm3?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2022 af ringstedLC

d er diameteren af kuglerne:

\begin{align*} R_{kasse} &= 3d^3= 3\cdot 7.2^3=...\,\bigl(\textup{cm}^3\bigr) \end{align*}


Svar #10
19. november 2022 af shain

1119 cm3 ok tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2022 af ringstedLC

#10: Forkert afrunding:

\begin{align*} 1119.744 &\approx 1120\,\bigl(\textup{cm}^3\bigr) \end{align*}


Svar #12
19. november 2022 af shain

tak

Skriv et svar til: rumfang af petanque kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.