Matematik

Brug for akut hjælp til integralregning lektie HJÆLP

24. november 2022 af Mowgli72 - Niveau: B-niveau
Hej, kan jeg please for hjælp til dette spørgsmål? Skal vise det på tavlen.
I starten af beviset for sætningen 6.12 i grundbogen står der: "Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), og G(x) er en stamfunktion til g(x), er F(x)+G(x) en stamfunktion til f(x)+g(x)". Eftervis denne påstand.

Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Hvis}\\&&F(x)+G(x)\textup{ er en stamfunktion til }f(x)+g(x)\\ \textup{skal det g\ae lde, at}\\&&\left ( F(x)+G(x) \right ){}'=f(x)+g(x)\\\\&&\textup{Er det tilf\ae ldet?} \end{array}


Svar #2
24. november 2022 af Mowgli72

Ja, det er det jeg skal eftervise

Svar #3
24. november 2022 af Mowgli72

#1
Ja, det er det jeg skal eftervise

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2022 af mathon

Du har
                \small \left ( F(x)+G(x) \right ){}'=F{\, }'(x)+G{\, }'(x)=f(x)+g(x)


Svar #5
24. november 2022 af Mowgli72

#4
Du har

Ja, det virker meget logisk at bare gå op og sige det, men er det ikke for nemt og enkelt? Hvad fisker min lærer efter når hun siger “eftervis det”?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2022 af mathon

Du skal blot bruge formlen for ledvis integration.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2022 af mathon

skulle være
                         Du skal blot bruge formlen for ledvis differentiation.


Skriv et svar til: Brug for akut hjælp til integralregning lektie HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.