Kemi

molar masse og masse

04. december 2022 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

jeg kan godt finde ud af at anvende formlerne for hvordan man beregner disse ting men mangler en forklaring på hvad forskellen er på stofmængde, masse og molar masse.. ville aldrig kunne finde ud af at forklarer det til en censor hvis han spurgte mig.. nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2022 af BentCool

Vi kan starte med masse. Masse måler hvor meget af et stof man har, ud fra hvor meget det vejer. Du skal dog ikke forveksle det med vægt. Vægt angiver en kraft som ændres under acceleration, mens masse er statisk.

Stofmængde er endelig bare antallet af forbindelser eller atomer man har af den forbindelse eller atom. Vi bruger mol når vi snakker om stofmængde. Mol er bare 6,022 \cdot 10^2^3, så 1 mol Helium er bare:  6,022 \cdot 10^2^3 He atomer

Molarmasse er forholdet mellem massen og stofmængden af et stof. Hvis vi vil finde molarmassen af for eksempel kokain som har formelen C_1_7H_2_1NO_4 vil vi sige: C_1_7\cdot 12.011 + H_2_1\cdot 1.008 + N \cdot 14.007 + O_4 \cdot 15.999 = 303,358 g/mol


Skriv et svar til: molar masse og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.