Matematik

terningskast med 3

30. december 2022 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse
Hvad er sandsynligheden for at slå 3 ens terningkast? Fx 2,2,2
Og er det den samme sandsynlighed for at slå med 3 terninger
Hvor fx udfaldet SKAL være 2,4,6

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2022 af Christianfslag

Sansynligheden for at slå ethvert tal ved et terningeslag er

\frac{1}{6}

Sansynligheden for at slå tre ens i streg er

\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}=\frac{1}{216}


Svar #2
30. december 2022 af Guleroden1

Og 3 forskellige så? Fx 2,4,6

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2022 af ringstedLC

#2: Genlæs 

#1

Sansynligheden for at slå ethvert tal ved et terningeslag er ...

bør forstås som:

\begin{align*} p(2)=p(4)=p(6) &= \tfrac{1}{6} \end{align*}

ved en "ærlig" terning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2022 af Christianfslag

#3

#2: Genlæs 

#1

Sansynligheden for at slå ethvert tal ved et terningeslag er ...

bør forstås som:

\begin{align*} p(2)=p(4)=p(6) &= \tfrac{1}{6} \end{align*}

ved en "ærlig" terning.

Jeg er usikker på svaret på det spørgsmål. Jeg forstår det som, at der menes sansynligheden for, at vi slår 2, så 4 og så 6.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2022 af ringstedLC

Det gør jeg også.

#3 er kun et forsøg på at forklare betydningen af indledningen på #1, da spørgsmålet i #2 kunne tyde på, at det er nødvendigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. december 2022 af Eksperimentalfysikeren

Hvis 2 4 6 betyder, at der først kommer to, så 4 og til sidst 6, er sandsynligheden den samme som 3 3 3, altså \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6} \cdot \frac{1}{6} = \frac{1}{216}

Hvis der i stedet er tale om at slå med tre ens terninger, er sandsynligheden for 2 4 6  3! gange så stor, da terningerne, hvis de var mærket a,b,c ville kunne give dette resultat for a=2, b=4 og c=6 og enhver pernutation af disse.


Skriv et svar til: terningskast med 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.