Fysik

HJÆLP! Bestem Molar masse

12. januar kl. 17:56 af KanIkkeMere - Niveau: C-niveau

Hej kan nogen hjælpe mig med denne her spørgsmål?

2. Tør atmosfærisk luft er i det væsentlige en blanding af 78,08 % nitrogen, 20,95 % oxygen og 0,93 % argon. Bestem lufts molare masse

Jeg er så forvirret HJÆLP! (ToT)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar kl. 10:08 af mathon

Af 100 g udgør
                              \small \small \begin{array}{lllllll} N_2\textup{:}&\frac{78.08\;\mathrm{g}}{2\cdot \left ( 14.087\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}&=&2.78718\;\textup{mol}\\\\ O_2\textup{:}&\frac{20.95\;\mathrm{g}}{2\cdot \left ( 15.999\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}&=&0.65473\;\mathrm{mol}\\\\ Ar\textup{:}&\frac{0.93\;\mathrm{g}}{39.948\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&\underline{0.02328\;\mathrm{mol}}\\\\\textup{samlet antal mol:}&&&3.46519\;\mathrm{mol} \end{array}

Tør lufts molare masse:

                                         \small \begin{array}{lllllll} M_{\textup{luft}}&\frac{100\;\mathrm{g}}{3.46519\mathrm{mol}}&=&28.86\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \end{array}
 


Svar #2
13. januar kl. 11:53 af KanIkkeMere

Tak! <333333


Skriv et svar til: HJÆLP! Bestem Molar masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.