Matematik

Opgave 118

29. januar kl. 20:01 af SomeoneSpecial05 - Niveau: A-niveau

Sidder fast og er helt blank på ideer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar kl. 20:33 af StoreNord

Hvor er afstand b?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar kl. 20:47 af StoreNord

Er det mon en vektor-opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar kl. 20:53 af StoreNord

Du har en ligebenet trekant mellem de to fastgørelsespunkter og cirklens centrum. Du 'kender' højden L.


Svar #4
29. januar kl. 20:54 af SomeoneSpecial05

Jeg tænker højden "L" muligvis er b, da der ikke er andre ukendte end den og a.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar kl. 21:33 af StoreNord

Man kan beregne afstanden mellem fastgørelsespunkterne udtrykt ved L, Men det er da noget besværligt noget at slæbe rundt på.
Kan det tænkes, at du skal bruge vektorregning?


Svar #6
29. januar kl. 21:37 af SomeoneSpecial05

Jeg går ud fra at man skal sætte geometriske punkter for at løse opgaven, længden L findes ikke, længden hedder b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar kl. 22:00 af StoreNord

Så er det jo en opgave for Geogebra eller Mable eller Tinspire.
Men jeg tror stadig a skal udtrykkes med L; i Geogebra som en skyder.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar kl. 23:14 af StoreNord

Brug Pythagoras

Vedhæftet fil:Opgave 118.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #9
29. januar kl. 23:19 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #10
29. januar kl. 23:20 af ringstedLC

\begin{align*} r^2+8^2 &= \textup{hyp}^2 \\ &= (r+3.4)^2+\left ( \tfrac{a}{2} \right )^2 \Rightarrow a= ... \\\\ \sin(v) &= \frac{b}{r} \\ b &= r\cdot \sin\Biggl(90^{\circ}-\tan^{-1}\left ( \frac{8}{r} \right )-\tan^{-1}\left ( \frac{\frac{a}{2}}{r\,+\,3.4} \right )\Biggr) \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Opgave 118

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.