Fysik

Energi

02. februar kl. 16:38 af Moehy - Niveau: B-niveau

Facit: 280 °C

Jeg får det til 270.978 °C

Mangler jeg noget?


Svar #1
02. februar kl. 16:39 af Moehy

Min regning:


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar kl. 19:29 af peter lind

Du kan gøre det meget enklere. Du regner ud hvor meget temperaturstigningen bliver for den pågældende energimængde og addere dem til de 30ºC


Svar #3
02. februar kl. 19:35 af Moehy

#2

Du kan gøre det meget enklere. Du regner ud hvor meget temperaturstigningen bliver for den pågældende energimængde og addere dem til de 30ºC

Hvad mener du med "Du regner ud hvor meget temperaturstigningen bliver for den pågældende energimængde" ???

Kan du uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar kl. 20:09 af peter lind

Du har at Q=m*c*ΔT  isoler ΔT i den ligning, regn den ud og adder resultatet til de 30º


Svar #5
02. februar kl. 20:12 af Moehy

#4

Du har at Q=m*c*ΔT  isoler ΔT i den ligning, regn den ud og adder resultatet til de 30º

Jeg har det svært med at vide hvad er c i dette her formel.

Er det is, vand eller gas?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar kl. 20:18 af peter lind

Det er varmefylden. Det er jo også den formel du har brugt


Svar #7
02. februar kl. 20:22 af Moehy

#6

Det er varmefylden. Det er jo også den formel du har brugt

Skal det skrives op sådan her eller på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar kl. 20:32 af peter lind

Du skal passe på med enheder og hvilken tal du lægger ind i formlen ½tons er for eks. ikke 0,38 kg


Svar #9
02. februar kl. 20:39 af Moehy

#8

Du skal passe på med enheder og hvilken tal du lægger ind i formlen ½tons er for eks. ikke 0,38 kg

Beklager, jeg er havnet i en ny opgave.

Værsgo:


Svar #10
02. februar kl. 20:40 af Moehy

#8

Du skal passe på med enheder og hvilken tal du lægger ind i formlen ½tons er for eks. ikke 0,38 kg

Facit: 390 °C

Jeg har fået det til noget andet...


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar kl. 20:55 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar kl. 21:07 af peter lind

Er 1440,58 MJ = 1753496 kJ ?

Er 500 kg = 5500 kg ?

er varmefylden 1,84 kJ/(kg*ºC)


Svar #13
02. februar kl. 21:26 af Moehy

#12

Er 1440,58 MJ = 1753496 kJ ?

Er 500 kg = 5500 kg ?

er varmefylden 1,84 kJ/(kg*ºC)

Jeg ved ikke lige om du har set det, men jeg skrev lige før at jeg er havnet i en ny opgave med forskellige tal :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. februar kl. 21:52 af peter lind

varmefylden er stadig forkert


Svar #15
02. februar kl. 22:03 af Moehy

#14

varmefylden er stadig forkert

Jeg har skrevet varmefylde for is, vand, gas, fordampning og smeltevarme. Der er ikke nogle af dem som kommer på nærheden af 390 °C

Resultatet skal være OMKRING 390 °C


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. februar kl. 22:51 af peter lind

Hvad har du skrevet som varmefylde?

Har du husket at de 30ºC skal lægges til? Hvis det altså gælder i den nye opgave


Svar #17
03. februar kl. 08:54 af Moehy

I det nye opgave er det 5 °C
Jeg har skrevet varmefylde for gas: 1840 J/Kg * °C som jeg har omregnet til: 1,84 kJ/Kg * °C

Brugbart svar (1)

Svar #18
03. februar kl. 16:13 af peter lind

Op til 100ºC skal du bruge vands varmefylde

Over 100ºC skal du bruge vanddamps varmefylde. Hvilken gas har du brugt?

Du skal også bruge fordampningsvarme


Svar #19
03. februar kl. 17:36 af Moehy

#18

Op til 100ºC skal du bruge vands varmefylde

Over 100ºC skal du bruge vanddamps varmefylde. Hvilken gas har du brugt?

Du skal også bruge fordampningsvarme

Det er ligemeget, jeg har løst opgaven.

Tak for hjælpen ellers.


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.