Matematik

Vækst (ba^x

09. februar 2023 af SkolleNørd - Niveau: 9. klasse

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med det vedhæftede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2023 af peter lind

sæt x til et eller andet. Det er ligegyldig hvad; men der er nemmest med x=0. Udregn hvad f(x) er. Derefter hvor meget f(x) skal være for at den skal stige med 60%. Derefter bruger du ligningen igen til at bestemme hvad x er hvis den skal stige til dette


Svar #3
09. februar 2023 af SkolleNørd

Skal man så omskrive 60 til 1+0,6?

det givr ikke mning, det du siger.


Svar #4
09. februar 2023 af SkolleNørd

det giver bare f(x), når man gør som du skriver-


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2023 af peter lind

Sæt x=0. og beregn f(0)

Derefter beregner du y = f(0)*1,6

Så løser du ligningen y = f(x). Det x du får er det den stiger med.

Til slut skal du beregne den relative vækst.

Går du virkelig kun i 9. klasse ? Den opgave er lovlig svær for en der kun går i 9. klasse


Svar #6
09. februar 2023 af SkolleNørd

Jep, jeg går i 9. klasse, men træner mig op til et højere niveau, da jeg synes det 9. klasse niveau er nogenlunde for let.


Svar #7
09. februar 2023 af SkolleNørd

Det giver stadig kun f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2023 af peter lind

Sludder. Se den første linje i #5. Giver den blot f(x) Gå linjerne igennem en for en og udfør beregningerne


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2023 af Soeffi

#1. Du har formlen for procentuel forskel på a og b:

\frac{b-a}{a}\cdot 100\;%

Her er a = f(x0) og b = f(x0 + Δx), hvor x0 er et vilkårligt startpunkt og Δx er tilvæksten i x. Man indsætter dette i formlen for procentuel vækst, der skal give 60 % og løser ligningen med hensyn til Δx (x0 går ud)...

\frac{f(x_0+\Delta x)-f(x_0)}{f(x_0)}\cdot 100\;%=60%\Rightarrow

\frac{212\cdot 1,14^{x_0+\Delta x}-212\cdot 1,14^{x_0}}{212\cdot 1,14^{x_0}}\cdot 100\;%=60%\Leftrightarrow

\frac{1,14^{x_0+\Delta x}-1,14^{x_0}}{1,14^{x_0}}=0,60\Leftrightarrow

1,14^{\Delta x}-1=0,60\Leftrightarrow

1,14^{\Delta x}=1,60\Leftrightarrow

\Delta x\cdot ln(1,14)=ln(1,60)\Leftrightarrow

\Delta x=\frac{ln(1,60)}{ln(1,14)}


Skriv et svar til: Vækst (ba^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.