Matematik

Rumfang og omdrejningslegemer

12. marts 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle som kan hjælpe mig med denne her opgave?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 36.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2023 af ringstedLC

1. Keglens frembringer (linjestykket fra grundflade til top) er en ret linje gennem (0,0), hvis hældning udtrykkes ved r og h.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2023 af ringstedLC

2. 

\begin{align*} V=\tfrac{1}{3}\,h\cdot \pi\,r^2 &= \pi\cdot \!\int_{0}^{h}\!f(x)^2\,\mathrm{d}x \end{align*}

Beregn det bestemte udtrykt ved r og h og reducér.


Svar #4
12. marts 2023 af cecilie1606

Altså på denne her måde?

Vedhæftet fil:Opgave 36..png

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2023 af ringstedLC

#4: Du er startet godt... Regn videre, reducér og bevar ligningsopstillingen, da du skal (be)vise, at den sand.


Skriv et svar til: Rumfang og omdrejningslegemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.