Kemi

Hjælp til hvad min lærer mener (molarmasse eller masse)

13. april 2023 af Hejmeddig12344444 - Niveau: B-niveau

Hej. Min lærer siger at jeg skal finde massen af eddikesyre i 1L eddikesyreopløsning. Det forstår jeg ikke helt. Formel for masse er jo, m = M * n

Og jeg kender ikke M fra forrige opgaver men kun stofmængden af eddikesyre i 0.1L fortyndet opløsning.

hmm?

Ved ikke helt om hun mener molarmassen eller massen. Molarmassen kan jo godt findes.

Vedhæftet fil: Kemi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2023 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll}&\textup{molarmasse:}& M(CH_3COOH)=60.052\, \mathrm{\frac{g}{mol}}\qquad\left ( \textup{opslag} \right )\\\\&\textup{koncentration:}&0.1\,\mathrm{\frac{mol}{L}}\\\\\\&\textup{masse:}&\left (0.1\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left ( \mathrm{60.052\,\frac{g}{mol}} \right )\approx 6\,\mathrm{\frac{g}{L}} \end{array}


Svar #2
13. april 2023 af Hejmeddig12344444

Hvilken formel bruger du til beregning af masse? Og er masse ikke i enheden g, og ikke g/L?

Formlen for masse er som betegnet i billedet m = M * n

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2023 af mathon

Du skal så multiplicere med fortyndingsfaktoren  ( > 1)


Skriv et svar til: Hjælp til hvad min lærer mener (molarmasse eller masse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.