Matematik

problemløsning regne baglæns

19. juni 2023 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej jeg har en opgave som jeg ikke rigtig forstå helt.


20 kr. 55/2= 27,5 kr.
Fik Anna 190 kr.?

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2023 af Cassidyy

Hun starter med at bruge 20kr på transport.

Herefter bruger hun halvdelen af, hvad hun har tilbage og har 95 kr + 55 kr = 150 kr.

Det vil altså sige, at hun brugte 150 kr på tasken.

20kr + 150kr + 150kr = 320 kr


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juni 2023 af mathon

Pengegaven lyder på x kroner.

Ligning:
                     \small \begin{array}{llllll} \frac{x-20}{2}-95=55\\\\ \frac{x-20}{2}=55+95=150\\\\ x-20=150\cdot 2=300\\\\ x=300+20\\\\ x=320 \end{array}


Svar #3
19. juni 2023 af shain

Tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2023 af M2023

#0.

Hun starter med beløbet x.
Rejsen koster 20 kr. Rest: (x - 20 kr.)
Tasken koster halvdelen af dette: (x - 20 kr.)/2. Rest: (x - 20 kr.) - (x - 20 kr.)/2 = (x - 20 kr.)/2
Hun bruger 95 kr. i biografen. Rest: (x - 20 kr.)/2 - 95 kr.
Dette er lig med 55 kr.
Det vil sige, at: (x - 20 kr.)/2 - 95 kr. = 55 kr. ⇔ x = 320 kr.

Prøve: Hun starter med 320 kr. Efter rejsen så har hun 300 kr. Hun bruger halvdelen på en taske og har derefter 150 kr. tilbage. Hun bruger 95 kr. i biografen og har endelig 55 kr. tilbage.


Svar #5
19. juni 2023 af shain

tusind tak for en rigtig fin forklaring

Skriv et svar til: problemløsning regne baglæns

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.