Matematik

bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

15. februar kl. 22:21 af academicvictim - Niveau: B-niveau

hej, jeg har brug for hjælp til disse to opgaver :)

opgave 2) bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m 
l: 2x-3y = 1 
m: x + 6y = 8 

opgave 5: i en trækklods med længde l, bredde b og højde h er der udskåret en cylinder med diameter 6, som vist på figuren (alle mål i cm). 

a) bestem volumen af træet i klodsen udtrykt ved l, b, og h, når cylinderen er udskåret.  

btw jeg har vedhæftet figuren. 

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar kl. 22:31 af peter lind

Gang den første ligning med 2

Adder den fremkomne ligning med ligning for m

Du har nu en ligning med kun en variabel

løs denne


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar kl. 22:51 af ringstedLC

En opgave, - én tråd og helst billed-filer, ikke pdf-filer.

Opg. 2

\begin{align*} m:x+6y &= 8 \\ 2x+12y &= 16 &&\textup{giver\,ligestore\,koefficienter p\aa \;}x \\ l:2x-3y &= 1 \\ 2x-2x+12y-(-3y) &= 16-1 &&\Rightarrow y=1 \\ 2x-3\cdot 1 &= 1 &&\Rightarrow x=2 \\ \textup{Kontrol}:\\ m:2+6\cdot 1 &= 8 \\ l:2\cdot 2-3\cdot 1 &= 1 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar kl. 23:06 af ringstedLC

Opg. 5

Før udskæringen har træet et volume på a b h. Udskæringen fjerner en cylinder. Bemærk: Det skal "kun" være et udtryk.


Skriv et svar til: bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.