Matematik

Funktioner

09. september kl. 13:02 af fawa0046 - Niveau: B-niveau

Idet ,f(x)=2x+3 og g((x)=x^2-4 skal en regneforskrift, herunder

definitionsmængde, angives for hver af følgende funktioner:

(f+g)(x), (f-g), (f/g) (x) og (g/f) (x).

Bestem funktionsværdien for x = 3 for hver af funktionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september kl. 13:42 af mathon

Her skal det bemærkes, at en brøks nævner aldrig må antage talværdien 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september kl. 14:14 af mathon

                 \begin{array}{lllllll} f(x)=2x+3&x\in\mathbb{R}\\\\ g(x)=x^2-4&x\in \mathbb{R}\\\\\\ (f+g)(x)=x^2+2x-1&x\in \mathbb{R}\\\\ (f-g)(x)=-x^2+2x-7&x\in \mathbb{R}\\\\ (f/g)(x)=\frac{2x+3}{x^2-4}&x\in\mathbb{R}\,\backslash\left\{-2,2\right\}\\\\ (g/f)(x)=\frac{x^2-4}{2x+3}&x\in\mathbb{R}\,\backslash\left\{-\frac{3}{2}\right\} \end{}


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.