Kemi

Beregn rumfanget

06. oktober 2024 af joasojaoj - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2024 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{d)}\\&& pK_{s3}(HCit^{2-})=6.40\\\\&\textbf{Pufferligning:}\\&&pH=pK_{s3}+\log\left(\frac{n_{Cit^{3-}}}{n_{HCit^{2-}}} \right )\\\\&& 6.80=6.40+\log\left(\frac{n_{Cit^{3-}}}{n_{HCit^{2-}}} \right)\\\\&& 0.40=\log\left(\frac{n_{Cit^{3-}}}{n_{HCit^{2-}}} \right)\\\\&& 10^{0.40}=\frac{n_{Cit^{3-}}}{n_{HCit^{2-}}}\\\\&& n_{HCit^{2-}}=\frac{n_{Cit^{3-}}}{10^{0.40}}=\frac{\left(400\;\mathrm{mL}\right)\cdot\left(0.250\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}} \right ) }{2.51189}=39.8107\;\mathrm{mmol}\\\\\\&& Cit^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{39.8107\;\mathrm{mmol}}{H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}}\;\longrightarrow\;\underset{39.8107\;\mathrm{mmol}}{HCit^{3-}\,_{\textit{(aq)}}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\\& \textbf{Volumen 2.50 M HCl}\\&& V_{HCl}=\frac{39.8107\;\mathrm{mmol}}{2.50\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}}}=15.9(243)\;\mathrm{mL} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllllll} \end{}

         \begin{array}{llllll}&\textbf{Naturligvis}\\&&& Cit^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{39.8107\;\mathrm{mmol}}{H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}}\;\longrightarrow\;\underset{39.8107\;\mathrm{mmol}}{HCit^{\mathbf{\color{Red}{2}}-}\,_{\textit{(aq)}}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\\& \end{}


Skriv et svar til: Beregn rumfanget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.