Kemi

Enhed for reaktionsbrøk

16. februar 2025 af VenusOmega - Niveau: B-niveau

Hej, 

Kan M1 være en enhed for en reaktionsbrøk?

Jeg har lavet følgende beregning og er nået fremt til dette: 

Jeg vil sætte stor pris på noget hjælp (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2025 af mathon

Enhederne i den forkerte reaktion, du har benyttet, er rigtig.

men
                   \begin{array}{llllll}&& 2\,H_2O_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;2\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{Molbr\o k:}\\&&\frac{{p_{H_2}}^2\cdot p_{O_2}}{1\;\mathrm{bar}}={p_{H_2}}^2\cdot p_{O_2}&\textup{enhed: }\textup{bar}^2\\\\\\\\&&p_{H_2}\quad \textup{og}\quad p_{O_2}\quad \textup{er partialtryk.} \end{}
      


Svar #2
16. februar 2025 af VenusOmega

#1

Enhederne i den forkerte reaktion, du har benyttet, er rigtig.

men
                   \begin{array}{llllll}&& 2\,H_2O_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;2\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{Molbr\o k:}\\&&\frac{{p_{H_2}}^2\cdot p_{O_2}}{1\;\mathrm{bar}}={p_{H_2}}^2\cdot p_{O_2}&\textup{enhed: }\textup{bar}^2\\\\\\\\&&p_{H_2}\quad \textup{og}\quad p_{O_2}\quad \textup{er partialtryk.} \end{}
      

Tak, i opgaven står der dog at enheden skal være M og ikke bar... Har du nogen ide om hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2025 af mathon

\begin{array}{llllll}&& 2\,H_2O_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;2\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{Reaktionsbr\o k:}\\&&\frac{[H_2]^2\cdot [O_2]}{1}=[H_2]^2\cdot [O_2]&\textup{enhed: }\mathrm{M^3}\\\\\\\\ H_2O \textup{ indg\aa r}&&\textup{med sin molbr\o k}.\\ \textup{Det meste af}&&\textup{opl\o sningen best\aa r af vand, hvorfor}\\&&\textup{vands molbr\o k bliver }0.99...\approx 1 \end{}


Svar #4
16. februar 2025 af VenusOmega

#3
Også hvis der i reaktionsskemaet står H2O (g) og ikke H2O (l)?
Det er læreren, der har skrevet reaktionsskemaet.

Svar #5
16. februar 2025 af VenusOmega

#3

\begin{array}{llllll}&& 2\,H_2O_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;2\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{Reaktionsbr\o k:}\\&&\frac{[H_2]^2\cdot [O_2]}{1}=[H_2]^2\cdot [O_2]&\textup{enhed: }\mathrm{M^3}\\\\\\\\ H_2O \textup{ indg\aa r}&&\textup{med sin molbr\o k}.\\ \textup{Det meste af}&&\textup{opl\o sningen best\aa r af vand, hvorfor}\\&&\textup{vands molbr\o k bliver }0.99...\approx 1 \end{}

Også hvis der i reaktionsskemaet står H2O (g) og ikke H2O (l)?
Det er læreren, der har skrevet reaktionsskemaet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2025 af mathon

          \begin{array}{llllll}&& 2\,H_2O_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow\;2\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{Reaktionsbr\o k:}\\&&{p_{H_2}}^2\cdot p_{O_2}=K_p&\textup{enhed: }\textup{bar}^3\\\\\\\\&&p_{H_2}\quad \textup{og}\quad p_{O_2}\quad \textup{er partialtryk.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2025 af mathon

endvidere gælder med
idealgasligningen:
                                          \begin{array}{llllll}& p\cdot V=n\cdot R\cdot T\\\\& p=\frac{n}{V}\cdot R\cdot T\\ \textup{dvs}\\&&p=c\cdot R\cdot T\\\\&&c=p\cdot \left(R\cdot T \right )^{-1} \end{}

 


Skriv et svar til: Enhed for reaktionsbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.