Fysik

betragtet masse af Ag-123

01. april 2025 af karlakjaer - Niveau: B-niveau

hej! jeg har fået den her opgave og har lavet a'eren, men er lidt usikker på hvordan jeg skal gribe b'erne ad? 

Sølv-isotopen 123Ag er β−-radioaktiv med halveringstid T1/2 = 0.31 sekunder.


(a) Opskriv reaktionsligningen for et β−-henfald af Ag-123 og bestem processens Q-værdi.

Aktiviteten af en bestemt mængde Ag-123 ma°les til 250 GBq.

(b) Bestem massen af den betragtede mængde Ag-123.

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2025 af peter lind

Du har at m(t) = m0e-kt = m0(½)t½

m(t)' = aktiviten

Aktiviteten kender du, så hvis du differentierer m(t) får du en ligning til bestemmelse af m0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2025 af mathon

\begin{array}{llllll}&& _{\;47}^{123}{Ag} \textup{ findes vist ikke.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2025 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2025 af mathon

#2
         det gjorde den så


Skriv et svar til: betragtet masse af Ag-123

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.