Kemi

forsøg - affarvning af tartrazin - differentialligninger

02. april 2025 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, dedr kan hjælpe mig medd ddedn opgave, som jeg har skrevet i følgende tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2097391

Jeg ved ikke om man må lægge sådan et link op, men det betyder enormt meget, hvis der er en kemihjerne/matematikhjerne, der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{nulte orden:}\\&& -\frac{\mathrm{d}[A]}{\mathrm{d}t}=v=k\cdot [A]^0=k\\\\& \textup{seperation}\\& \textup{af variable:}\\&&\mathrm{d}[A]=-k\cdot \mathrm{d}t\\\\& \textup{integration:}\\&&\int\mathrm{d}[A]=\int-k\cdot \mathrm{d}t\\\\&& [A]=-k\cdot t+[A]_0 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{f\o rste orden:}\\&& -\frac{\mathrm{d}[A]}{\mathrm{d}t}=v=k\cdot [A]^1\\\\& \textup{seperation}\\& \textup{af variable:}\\&&\frac{1}{[A]}\;\mathrm{d}[A]=-k\cdot \mathrm{d}t\\\\& \textup{integration:}\\&&\int\frac{1}{[A]}\;\mathrm{d}[A]=\int-k\cdot \mathrm{d}t\\\\&&\ln([A])=-k\cdot t+\ln([A]_0)\\\\&& [A]=[A]_0\cdot e^{-k\cdot t} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{anden orden:}\\&& -\frac{\mathrm{d}[A]}{\mathrm{d}t}=v=k\cdot [A]^2\\\\& \textup{seperation}\\& \textup{af variable:}\\&&\frac{-1}{[A]^2}\;\mathrm{d}[A]=k\cdot \mathrm{d}t\\\\& \textup{integration:}\\&&\int\frac{-1}{[A]^2}\;\mathrm{d}[A]=\int k\cdot \mathrm{d}t\\\\&&\frac{1}{[A]}=k\cdot t+\frac{1}{[A]_0}\\\\&& [A]=\frac{[A]_0}{[A]_0\cdot k\cdot t+1} \\\\&& \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2025 af mathon

\text{seperation}\;\rightarrow\;\text{separation}


Svar #5
02. april 2025 af SkolleNørd

#1
Kam du hjælpe ind på d er link som jeg har sat ind? Det er kmi men en smilde matematik der er bifag?

Skriv et svar til: forsøg - affarvning af tartrazin - differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.