Kemi

〖A=ε〗_λ⋅l⋅[tartrazin] - lambert beers lov -

04. april 2025 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har disse spørgsmål: 

1) Beregn den molare masse for tartrazin. Notér i skemaet herunder.

2) Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af tartrazin i opløsningen

med 25 mg/L.

3) Beregn ved hjælp af den målte absorbans og den aktuelle stofmængdekon-

centration fra punkt 2 konstanten · l.

Kan det være korrekt, at absorbansen kan findes ved at skrive x-værdierne som være 0 til mængdden af stoffet og ligeledet skrive y-værdier fra 0 til ddedn maksimale mplte absorbans og lave lineært reggresion og derefter er  det hældningen af grafen, der er kobstante som svar til 3? Jeg har også omskrevet lambert beers lov således at konstanten isoleres, men denne værdi er meget anderledes end den hældningskoefficetn af grafen, men det med at brueg koncentrationen og absorbanen er jo en form for veldedning som er givet i rapporten til at bestemme konstanten?

Jeg har bug for hjælp, da det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2025 af mathon

Hvilken reaktionsorden for Tartrazin er du kommet frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2025 af mathon

Du har i
                    https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=2097472

beregnet
                    [Tartrazin]0 = 4.68·10-5 M og har i 1. aflæst A = 10.44
hvoraf
                    \begin{array}{lllllll} \epsilon_\lambda\cdot l=\frac {A_0}{[\textup{Tartrazin}]_0}=\frac{10.44}{4.68\cdot 10^{-5}\;\mathrm{M}}=2.23\cdot 10^5\;\mathrm{M^{-1}}\\\\ \textup{som du har beregnet forkert}. \end{}
                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2025 af mathon

Har du læst tilføjelserne i 

                                              https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2097391#2097480
                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2025 af mathon

\begin{array}{llllll}& \epsilon_\lambda\cdot l \textup{ er konstanten mellem A og [Tartrazin]}\\\\ \textup{medens } &-k \textup{ eller } k \;(\textup{alt efter reaktionsordenen})\\& \textup{er konstanten i den line\ae re afbildning }(t,[\textup{Tartrazin}]). \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2025 af mathon

Hvilken reaktionsorden er du kommet frem til for Tartrazin?


Svar #6
04. april 2025 af SkolleNørd

#5

Hvilken reaktionsorden er du kommet frem til for Tartrazin?

Frem til 2. Kan du hjælpe med ". Kan der være andre faktorer end [tartrazin], der har indflydelse på hastigheden for affarvning af tartrazin?". tænkete på inhibitorer og kocentration og sådan noget, men er ikke helt sikker.


Skriv et svar til: 〖A=ε〗_λ⋅l⋅[tartrazin] - lambert beers lov -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.