Matematik

plzz svar hurtig

12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

 Jeg har en opgave jeg skal lave. 

Vi har en tegning af en kvadratisk kasse, hvor breden er 40m og højden er 30m. Til højre for den er der tegnet en halvcirkel. 

På tegningen er der også tegnet en halvcirkel som jeg tror skal forståes som radius. Der står nemlig at den stykke (altså halvdelen af den cirkel er 14m )

Jeg skal altså finde grundens areal, som jeg ikke helt er med på hvordan det skal gøres. ??? 

Jeg ved at arealet af hele kvadratet er l*b= 30m*40m=1200m, men hvilke formel skal jeg bruge for at finde grundens areal

Hjælp.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af bolani (Slettet)

??? kan du ikke prøve at tegne en skitse i paint og lægge den ind her?


Svar #2
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

Jeg har ikke paint på min bærbar, men hvis jeg lige kort skal opremse tegningen så har vi en rektangel hvor den ene side er 30m og den anden 40 m. Lige ved siden af den er der tegnet en halvcirkel (de er sat sammen).

Jeg ved at arealet for rektanglen er l * b = 1200m og arealet for en cirkel er pi*r^2 = 615 (da det er en halvcirkel er arealet 615/2=307

kan du hjælpe mig videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af NejTilSvampe

læg arealet af halvcirklen til? - men ja, tegn det.


Svar #4
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

 Ja det skal man nok, men der står at jeg skal finde arealet af grunden.

Skitse kan ses på: 

http://www.regneregler.dk/rektangel.jsp

hvor jeg som nævnt har en halvcirket "limet=klistret" på i højre side


Svar #5
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

det er en tegning som en cylinder


Svar #6
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

svar please.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2011 af bolani (Slettet)

Er det noget i retning af det her?

Vedhæftet fil:122.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Men der er tale om en plan figur? Så det er vel lidt misvisende at tale om både kasser og cylindre?


Svar #9
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

 til bolani: Ja den tegning der er på b, er præcis den jeg har. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg tror din tegning til venstre er tæt på, dog med halvcirklen tegnet til højre, for den diameter er 28, dvs lidt mindre end rektanglets bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt fremgangsmåden i #3 til at beregne det samlede areal.


Svar #12
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

Andersen11; Det rigtig. Jeg troede det var ligemeget, men halvcirklen er tegnet på den korte side som du siger. :-) Kan I hjælpe??


Svar #13
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

 Jeg får: 1200m+307m= 1507, er det resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. april 2011 af bolani (Slettet)

#10:

Men TS siger at B er den rigtige?

#9:

Hvis du skal finde arealet af det grundflade, så er den vel rimelig simpel, som du selv kommer ind på.

(30*40) + ((π*302)/2) = 1200+1413,7 = 2613,72?

Eller er det mig der har misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. april 2011 af bolani (Slettet)

Fik den lige redigeret, så det passer med #12


Svar #16
12. april 2011 af hjælp200 (Slettet)

what?? er det ikke meget stort?? 

areal for en halvcirkel er : pi*r^2 /2= 307?? 

og areal for rektangel fik jeg til; 1200 m?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det ser jeg godt nok. Men det fremgik af #0 og #2, at halvcirklens radius er 14m .

I stedet for alt dette gætteri frem og tilbage bør vi jo bede om en ordentlig opgaveformulering. Det skulle vel være muligt at tage et foto af den tegning og så uploade det hertil?


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Halvcirklens radius er 14m, så arealet af halvcirklen er (1/2)·π·142 =307,88m2


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Så læg de to tal sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. april 2011 af bolani (Slettet)

#17

Kun og kun enig med det sidste.

- men hvis radius er 14m, så passer det med at arealet bliver 1507, som tidligere nævnt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.