Matematik

Skal lige sikre mig.

19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Altså har eksamen snart og kan se at prøven uden hjælpe midler indholder næsten altid noget med nulreglen..

(2x-4)*ln(x-1)=0

2x-4=0 v ln(x-1)=0

x=2    v  ln(x-1)=0

Er det her svar nok eller skal man også løse for ln med at isolere osv hvis man nu kan...


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2011 af 215 (Slettet)

 tja.. det kunne du vel... ln og e opløser hinanden så..

ln(x-1) = 0

e^ln(x-1) = e^0

x-1=1

x=2

til at svarer på spørgsmålet, så skal du reducerer så meget som muligt, og i dette tilfælde vil det ikke være nok..

lige ved nulreglen er der en undtagelse med at x kan være 0 , men ellers kan x ikke være 0, og dit andet facit ln(x-1)=0 vil jeg mene ikke er reduceret nok, så ja du skal løse x for denne ligning..


Svar #2
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Tak for det


Skriv et svar til: Skal lige sikre mig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.