Kemi

ph - er det rigtigt

02. maj 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

opgaven lyder regn ph I følgende syreopløsning

0,100 M H3PO4 (phosphorsyre kan regnes som en monoprot syre)

er udregningen så bare : 

ph = - log (-7,59*10^-3 + kvadratroden af 7,59*10^-3)^2 + 4 * 7,59*10^-3 * 0,100 )

                                             og det hele divideret med to?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af mathon

 pKs = 2,12 indikerer middelstærk syre
hvorfor

                                               pH = -log((Ks+√(Ks2+4Ks·cs))/2)                              Ks = 10-2,12


Svar #2
02. maj 2011 af kalokdk (Slettet)

skal den ik give 1,02? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2011 af mathon

tegnkorrektion:

                               

                                               pH = -log((-Ks+√(Ks2+4Ks·cs))/2)                              Ks = 10-2,12

                                                              pH = 1,62

                                               


Skriv et svar til: ph - er det rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.