Fysik

Volumen og masse..?

04. maj 2011 af sofienag (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! :)

Jeg har et fysik-spørgsmål jeg ikke ved hvordan jeg skal udregne.

Opgaven lyder:

Et isbjerg er 5 m bredt, 3 meter langt og 20 meter højt. Qis= 900 kg/m3

a) Udregn isbjergets masse

b) Hvis kun halvdelen af bjerget er dækket af vand, hvor meget er så massen af den fortrængte vandmængde?

c) Hvor meget af de 20 m skal ned i vandet, før det flyder?

d) Hvor stor en brøddel af isbjergets volumen er under vand?

Jeg mener at have regnet a ud (rumfang*is' massefylde), men resten kender jeg ingen formler for. Noget der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af mathon

             flydning kræver
                                                                        tyngden af isen      tyngden af det fortrængte vand
                                                           Fop     =      V·ρis·g     =          Vunder·ρvand·g

                                                           V·ρis = Vunder·ρvand

                                                           Vunder = (ρis / ρvand)·V

                                                           Vunder = ((900 kg/m3 / (1000 kg/m3)·V

                                                           Vunder = (9/10)·V


Svar #2
05. maj 2011 af sofienag (Slettet)

Mange tak! Så Vunder= (9/10)*300, ikke? Når isbjerget har de mål jeg har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af mathon

                            Vunder = (9/10)·(300 m3)


Skriv et svar til: Volumen og masse..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.