Matematik

Regneforskrift for sammensat funktion

12. maj 2011 af Nedved123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder:

Lad f(x) =2x-1 og g(x)=√(4-2x). Angiv forskrifter for f º g (f sammensat med g) og g º f (g sammetsat med f), herunder definitionsmængder.

Mit svar indtil videre:

Opgave 1119:

Angivelse af forskriften for f º g :

f(g(x))=f( sqrt(4 - 2*x))

f(g(x))=2* sqrt(4 - 2*x) - 1

Angivelse af forskriften for g º f :

g(f(x))=g(2*x - 1)

g(f(x))= sqrt(4 - 2*2*x - 1)

Definitionsmængderne tror jeg nok jeg kan få styr på, men mit spørgsmål lyder; hvad skal jeg gøre nu? udtrykkene skal vel forkortes yderligere? Og er det i det hele tage den rigtige fremgangsmåde jeg har brugt.

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af mathon

forskriften for
                               (g º f)(x) = √(4-2·(2x-1))  =  √(4-4x+2) = √(6-4x) = 2√(1,5 - x)     x ≥ 1,5

                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2011 af NejTilSvampe

#1 - bør det ikke være x ≥ 2  ? g(x) = √2(2-x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af mathon

#1

forskriften for

              (g º f)(x) = √(4-2·(2x-1))  =  √(4-4x+2) = √(6-4x) = 2√(1,5 - x)     x ≥ 2     da g(x) skal være defineret

                                


Skriv et svar til: Regneforskrift for sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.