Matematik

Rumfang

16. maj 2011 af mwindfeldt (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej... Jeg er gået lidt i stå med hensyn til at finde svarerne på opgaverne 2.2, 2.3 og 2.4 i vedhæftede opgaveark.

Jeg kan ikke få tallene til at passe, og jeg vil sætte meget pris på en hjælpende hånd.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: 100527_mat_D_opgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du kunne få noget mere effektiv hjælp hvis du faktisk skrev hvad du havde forsøgt, så  vi kunne se hvor det går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af mette48 (Slettet)

2.2)

rumfang af postkassen er rumfanget af den kasseformede del for neden (h*l*b) + rumfanget af en halv cylinder for oven (π*r2*h*1/2)

2.3 indvendigt rumfang er 4% mindre end ydre rumfang

indre rumfang er 92 100 cm3- 92000*4/100 cm3

1000 cm3=1dm3=1 l


 


Svar #3
17. maj 2011 af mwindfeldt (Slettet)

Mange tak for svaret, nu har jeg fundet ud af det.


Svar #4
17. maj 2011 af mwindfeldt (Slettet)

I det samme opgavesæt er der en opgave 3 som jeg heller ikke synes er helt nem. Her tænkes på opgaverne 3.2, 3.3 og 3.4.  Skal man bruge trigonometri eller hvad? Jeg er lidt forvirret!

På forhånd tusind mange gange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2011 af mette48 (Slettet)

a) brug pythagoras

b) 21% af 400

Mystisk! Den angivne definition på stigning passer ikke med den almindelige definition, hvor man angiver højdeforskellen i forhold til vandret. Tegningen er forkert.

c ifølge den angivne defenition og tegning)

sinA= 21/100

d ifølge den angivne defenition og tegning)

sin10o=x/100 hvor x er den søgte %

Hvis du skal have hjælp til flere opgaver, skal du vise hvad du selv har lavet af opgaverne, ellers hjælper jeg ikke mere.


Svar #6
17. maj 2011 af mwindfeldt (Slettet)

Mange tak for hjælpen. En anden gang skal jeg nok huske, at vise mine forløbige beregninger. Jeg undskylder mange gange.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Kasse:200mm*500mm*300mm=30.000.000mm^3=33.000cm^3

Cylinder 3,14*440mm^2*300mm*1/2=91185,6cm^3

Det går på ingen måde op. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2014 af 123434 (Slettet)

C) så det må da give ca 17,3%


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2019 af Almad

Tegn postkassens forside i målestoksforholdet 1:4. Brug eventuelt svararket. 2.2 Vis ved beregning, at det udvendige rumfang af en postkasse er ca. 92 100 cm 3. 2.3 Hvad er postkassens indvendige rumfang i liter? 2.4 Giv en vurdering af, hvor mange procent det vil være fornuftigt at fylde postkassen. 4

Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.