Matematik

Dybde/ længde på en kasse

22. maj 2011 af GThygesen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa...

Jeg er ikke så god til matematik, så vil hører om der nogen som kan hjælpe mig med disse to opgaver...

Hvilken dybde (længde) har nedenstående kasse?

Rumindhold 4,275m3

Højde = 19 dm

bredde = 25dm

Næste opgave

Jeg har en beholder som er cylinderformet med et kegle på toppen.

Cylindern og keglens diamter er 25 cm og cylinderen er 4 dm høj og keglen er 200mm høj.

Hvormange liter vand indeholder beholderen?

Hvad vejer vandet når den er fyldt med vand??

Håber der nogen som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

                             L·b·h = V

                             L·(2,5 m)·(1,9 m) = 4,275 m3

                             L·(4,75 m2) = 4,275 m3

                             L = (4,275 m3) / (4,75 m2) = 0,9 m3-2 = 0,9 m = 9 dm        (som så ikke kaldes "længden")


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af mathon

                     V = Vcyl + Vkeg

                     V = (π/4)·hcyl·d2 + (π/12)·hkeg·d2 = (π/4)·(hcyl + (hkeg/3))·d2


Svar #3
22. maj 2011 af GThygesen (Slettet)

Tak for svar til opgave et men fatter ikke helt svar til opgave 2.. Kan du uddybe det lidt mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2011 af mathon

                             r2 = (d/2)2 = (d2/4) = (1/4)·d2
dvs
                            π·r2 = (π/4)·d2


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2011 af Danielriis (Slettet)

Er heller ikke sikker på jeg forstår mathons svar. Men det du hvertfald skal gøre, for at finde ud af hvor mangel liter der er plads til, er at finde rumfanget af cylinderen (find formlen på nettet) og rumfanget af keglen (find formlen på nettet). De to tal ligger du sammen.

Nu kommer det vigtige så, du skal tage højde for de enheder du regner i. Da 1liter = 1dm^3 vil det være lettest at omregne alle længder i figuren til decimeter, som er 1/10 af en meter. Omregner du alle til til dm inden, du anvender formlerne får at finde volumnet får du dit svar i liter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2011 af mathon

#2

                     V = Vcyl + Vkeg

                     V = (π/4)·hcyl·d2 + (π/12)·hkeg·d2 = (π/4)·(hcyl + (hkeg/3))·d2

                     V = (π/4)·((4 dm) + ((2 dm)/3))·(2,5 dm)2 = 22,9074 dm3 = 22,9074 L

                     masse = (22,9074 L) · (1 kg/L) = 22,9074 kg


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2011 af SuneChr

Opgave del 2:   Lav først alle målene om til dm. Så ender vi med at få rumfanget i dm3  =  liter.

Rumfang af cylinder   =    π·r2·H              H er højden i cylinderen.

Rumfang af kegle    =     1/3· π·r2·h          h er højden i keglen

Samlet rumfang V :             V  =  π·r2·( H + 1/3h )


Svar #8
22. maj 2011 af GThygesen (Slettet)

Tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Dybde/ længde på en kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.