Matematik

er det rigtigt forstået?

22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en funktion f(x)=x2-4x-5

og skal finde funktionens alle skæringspunkter med førsteaksen. 

skal jeg så sætte udtrykket lig 0 og løse den som en anden gradsligning? 

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af Danielriis (Slettet)

jeps.

Dens skæring med første aksen, er det samme som dens rødder, altså mulige løsninger.


Svar #2
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay det var godt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af mathon

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

 Mener ikke du skal sætte den = 0.

Du skal finde diskriminanten

Og derefter finde de på gældende x-værdier

(b2(+/-) √D)/(2a)

.. Når du kender x værdien, ved du også at der er skæring i (x , 0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Undskyld, ikke b2 men -b


Svar #6
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

Rasmus, jamen du skal sætte den lig med 0 for at løse den som en andengradsligning, så vidt jeg har forstået? 

jeg har netop løst den som du har foreslået og fået x = 5 og x = -1 


Svar #7
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

d = b2-4*a*c = 36 

d > 0 så to løsninger 

x = -b+-sqrt(d) / (2*a) = 5 og -1 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Ja.. men som det også fremgår af dine udregninger, bruger du jo kun a, b og c- værdier til at finde frem til resultatet. Så egentlig er det lige meget :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2011 af Danielriis (Slettet)

#4

 Mener ikke du skal sætte den = 0.

Du skal finde diskriminanten

Og derefter finde de på gældende x-værdier

(b2(+/-) √D)/(2a)

.. Når du kender x værdien, ved du også at der er skæring i (x , 0) <----- Se der. Din y-værdi er 0 ergo må man forudsætte du også har sat ligningen = 0 ellers er det der forkert. Men da det ikke er forkert, har du sat ligningen = 0 og løst den, som der før er sagt man skal :)

Kort sagt du giver de forrige indlæg ret.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Klart.. Den smuttede lige.. :D 


Skriv et svar til: er det rigtigt forstået?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.