Kemi

Kemi hurtigt spg

24. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg kan ikke huske hvad det hedder overordnet , om det er molekylevægt eller noget andet. Men fx:

C = 12
O = 16

Hvad var det man kaldte det får ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2011 af lemajan (Slettet)

Det klades for "atomvægt"


Svar #2
24. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

hvor meget er H så ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2011 af lemajan (Slettet)

H : 1,00794


Svar #4
24. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

dvs 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Regn med 1,00794.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2011 af lemajan (Slettet)

H - Atomsvægt er 0,00794 ikke 1


Svar #7
24. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

kan man godt kalde det for molekylevægten Mw ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. maj 2011 af lemajan (Slettet)

1,00794


Svar #9
24. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

okk taakk

men hvad så med de andre..? Det er ikke kommatal eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2011 af lemajan (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig din spørgsmål, men du skal ikke tænke på decimaler


Svar #11
24. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

Dvs. Atommassen for Carbon er ikke 12, men 12,0107(8) g/mol

og for oxygen : 15,9994(3) g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #11:

Korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juni 2011 af Springhorn (Slettet)

#6, du har altså ikke ret :/ Det er 1,00794 u eller g/mol ... :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2011 af mathon

#13

#6
                      Det er 1,00794 u/atom = 1,00794 g/mol ...


Skriv et svar til: Kemi hurtigt spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.