Fysik

beregn masse af pu

24. maj 2011 af 98676363 (Slettet)

hej jeg sad og tænkte på denne opgave ...

På et tidspunkt modtager lageret i Oskarshamn en portion højradioaktivt affald
med 150 kg 241 Pu.
b) Beregn massen af
241 Pu i denne portion affald 30 år efter modtagelsen.

jeg har fundet halveringstiden til at være 14,36år men det går går jo ikke op i 30.... det er nok meget simpelt men kan i ikke lige give et hint  


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

N(t) = N0·(1/2)t/T0.5

Indsæt N0 = 150kg , t = 30år og T0.5 = 14,36år


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2011 af mathon

                m(t) = 150·(1/2)t/14,36


Svar #3
24. maj 2011 af 98676363 (Slettet)

 nårh ,, tusinde mange tak,, kunne ikke lige finde den formel 


Skriv et svar til: beregn masse af pu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.