Matematik

Sammensat funktion

26. maj 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe med at differentiere 1/x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af volcom1

 Nej det er det ikke. En sammesat funktion er hvis du lade en funktion indgå i en aden som fx:

f(x)= ax+b

Denne indsættes i funktion to 

g(f(x)) = a * f(x) + b


Svar #2
26. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 Aha - det er fordi jeg har problemer med at differentiere 1/x^4


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2011 af volcom1

 Dette kunne så godt være en sammen sat funktion af de to funktioner:

f(x)=x4

g(x)=1/x


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af mathon

      f(x) = 1/x4 = x-4

      f '(x) = -4·x-5 = -4/x5


Svar #5
26. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 Mange tak for svarene 


Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.