Matematik

Kontrol af Lineær funktion

27. maj 2011 af Rikkesand (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle, jeg er igang med eksamensspørgsmål i matematik, og har brug for hjælp i en enkelt opgave. 
- Jeg skal forklare hvordan man kan kontrollere at ens lineære funktion er rigtig, hvilket jeg ikke ved hvordan man gør. 
Forskriften til funktionen er 2x+3

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du må skrive noget mere end det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2011 af SuneChr

Hvis mindst to forskellige sæt ( x ; y ) passer ind i forskriften for den lineære funktion, er forskriften rigtig.

f(x)  =  2·x + 3    betyder også, at hver gang vi bevæger os 1 henad x-aksen bevæger vi os 2 opad y-aksen. Det er det, koefficienten til x fortæller os. Det konstante led  + 3  betyder, at linjen med denne forskrift skærer y-aksen i punktet ( 0 ; 3 ) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

sæt x=0 så får du skæringen på y-aksen - 2x er din hældnings koefficient dvs x=1  (2*1) x=2 (2*2) x=3 (2*3) got it ?


Skriv et svar til: Kontrol af Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.