Kemi

lille spørgsmål

29. maj 2011 af n4e (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

hvorfor saccharose er polært??

. Hvilken betydning har dobbeltbindinger i fedt i forhold til sundheden ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Sukrose er fyldt med OH-grupper som er polære. Polaritet fortæller noget om seperationen af ladninger i et molekyle og det har betydning for fx vandopløseligheden af et stof.

Dobbeltbindinger i fedtsyrer (umættede- og flerumættede fedtsyrer) kan være både sunde og usunde. Et par eksempler: Omega-3 og omega-6 fedtsyrer er sunde og kan nedsætte risikoen for hjertekarsygdomme. Transfedtsyrer mistænkes derimod for at fremkalde åreforkalkning.


Svar #2
29. maj 2011 af n4e (Slettet)

tusind tak..


Svar #3
29. maj 2011 af n4e (Slettet)

kort til den første spørgsmål,

hvad er det betyder for opløseligheden???


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Vand er polært, og polære stoffer opløses derfor bedst i vand. 


Svar #5
29. maj 2011 af n4e (Slettet)

Altså jeg skal op i eksam imorgen

i kemi

http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Saccharose.svg

ud fra figuren har jeg så skrevet

H=Hydrogen, O=Oxygen, C=carbon
Bilag 1. Di-sakkarider består af to monosaccharider som er sat sammen. Den mest oprindelige kendte di-saccharid hedder saccharose som består af en alfa-Glycose og en fructose enhed. Det er det vi normalt kender under navnet sukker som er udviklet af sukkerroer samt sukkerrør. Når OH-molekylet har en plads under ringen bliver det til en alfa-Glycose og når OH har en plads over ringen bliver det en beta-Glycose. (Sukrose er fyldt med OH-grupper som er polære. Polaritet fortæller noget om separationen af ladninger i et molekyle og det har betydning for fx vandopløseligheden af et stof.) Vand er polært, og polære stoffer opløses derfor bedst i vand.
 

ser det rigtig ud??


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2011 af exutu (Slettet)

Umiddelbart kan jeg ikke se noget der er direkte forkert (udover nogle stavefejl) men ved du hvad alpha/beta udgaver af sukre betyder (ikke bare at det handler og hvilken vej -OH gruppen vender men også hvad betyder det under nedbrydelsen i kroppen etc.)? Skriv aldrig noget du ikke ved hvad betyder for du kommer til at skulle stå til regnskab for det til eksamen. udover det er der ingen grund til at skrive: H=Hydrogen, O=Oxygen, C=carbon da det i kemi er konventionen og derfor altid er underforstået.


Skriv et svar til: lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.