Matematik

Differentiering af konstant - bevis

02. juni 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ohøj!

Jeg er ved at lave beviset for differentering af en konstant altid altid giver 0.

Jeg er kommet hertil:

k - k / h

dvs. 0/ h

Hvordan finder jeg, at grænseværdien er nul?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2011 af peter lind

Grænseværdien for en konstant funktion er konstanten uafhængig hvad du lader den variable gå imod.


Svar #2
02. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Øhm - så fordi der står 0/h , så er grænseværdien 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2011 af AskTheAfghan

Man kan ikke dividere med 0, ellers vil det gi' ∞  .. Derfor prøv med L'Hôpitals regel ;

 Altså... Når

      ... så er


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2011 af SuneChr

Vi kunne sætte   f (x)  =  a·x   hvor a er en konstant.

f '(x)  =  a·(0·x0-1)  =  a·0  = 0   for alle x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo lidt cirkulært, for du udnytter, at den afledede af en konstant er 0 .

For den konstante funktion f(x) = k, er differenskvotienten i x0 med tilvækst h  (f(x0+h) - f(x0)) / h = 0 for ethvert h ≠ 0 . Det følger af definitionen for grænseværdi, at differenskvotienten da har grænseværdien 0 for h gående mod 0,


Svar #6
02. juni 2011 af Fennox (Slettet)

#5

Men ligegyldigt hvad h er, så er resultatet jo nul. Så "når" den vel grænseværdien, hvilket den jo ikke burde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2011 af peter lind

Der er ikke noget krav om at den ikke må nå grænseværdien. Du har misfortolket det. Det er h der ikke må blive 0


Svar #8
02. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Ja nej det er rigtigt - det var mig der misfortolkede det. Men den bliver jo nul - men lader man så stadigt bare h gå mod nul, selv at brøken giver nul?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2011 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Jeg har bare forstået det, som at en konstant er diffineret som : a = a*x0.  
Altså giver det god mening hvad #4 siger..


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det forudsætter jo så, at man allerede har bevist reglen for differentiation af xn og for differentiation af a·f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2011 af Capion1

# 4                   f '(x)   =  a·(0·x0-1)   =  a·0   = 0                 for alle x.

Er vel ikke korrekt, at  f '(0) er defineret her, da vi så hermed dividerer med 0  da x-1 = 1 / x1  ?  

Og hvad er i øvrigt  f (0)   =   a·00  for en størrelse ? 


Skriv et svar til: Differentiering af konstant - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.