Matematik

Sammenhæng mellem logaritme og eksponentialfunktion

11. juni 2011 af stativet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen:)

Er der andre sammenhæng mellem logaritmer og eksponentialfunktioner end at tegne en eksponentielfunktion ind i et enkeltlogaritmisk-koordinatsystem for at få en ret linje og er det overhovedet en sammenhæng?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

Ja, det er sådan man afgør om en eksponentialfunktion, er en eksponentialfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2011 af SuneChr

Omvendt funktion ligger i definitionen:

        y = log x    ⇔    x = 10y

  Alle logaritmefunktioner er proportionale.

  Specielt for den naturlige logaritmefunktion:    log x  =  ln x / ln 10     og      ln x  =  log x / log e      og

    ln 10  =  1 / log e


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2011 af mathon

det helt specielle for ln(x)
er
                           ln '(x) = 1/x


Svar #4
11. juni 2011 af stativet (Slettet)

Okay tak;)


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem logaritme og eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.