Kemi

0,1 M + syre/base

16. juni 2011 af Booklover (Slettet)

Hej.

Jeg skal snart til kemi C eksamen i 3g og synes selv jeg har ok styr på pensum. Jeg er dog ved at gennemgå mine mange forsøg og studser over én ting - hvordan skal jeg kort og præcist forklare hvad 0,1 M står for/beskriver, hvis man fx har en række vandige opløsninger på 0,1 M? Jeg ved hvad M står for (mol/L), altså antallet af elementarpartikler i opløsningerne pr. Liter, men er det bare således det skal forklares ... eller?? Jeg vil gerne være 100%, så hvis jeg bliver spurgt ind, sidder jeg ikke og famler ...

Desuden et spørgsmål til i forhold til syre/base reaktioner. Hvis jeg følgende reaktion:

CO32- + H2O -> HCO3?????? + OH-

Altså, omdannes CO32- til HCO3- ? Det virker bare lidt underligt at der dannes to negative ioner (sammensat såvel som simpel) ... Mener, plejer det ikke at være sådan, at der dannes en positiv og negativ ion ved syrebasereaktioner, fordi der netop overføres H+? Jeg ved ikke om I forstår ... er bare lige lidt forvirret ... :s

Kram M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

                               CO32-   +   H2O    <--->  HCO3-    +  OH-                    da   pKb(CO32-) = 3,6
                                                                                                                dvs middelstærk base

 


Svar #2
16. juni 2011 af Booklover (Slettet)

Ok - så var det alligevel således ... tusind tak for din evige hjælp, marthon .. du er virkelig lektieguru ...  hvad med mit andet spørgsmål? det kunne du vel ikke også hjælpe mig med ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juli 2011 af mathon

                                     ...stofmængden 1 mol er jo molmassen i gram
så eksempelvis
                                     0,1 mol HCl = 0,1·(1·1,0079 + 1·35,453) g = 3,64609 g ≈ 3,65 g

                                     0,1 mol BaCl2 = 0,1·(1·137,33 + 2·35,453) g = 20,8236 g ≈ 20,82 g
                                    

                 

      


Skriv et svar til: 0,1 M + syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.