Matematik

Løse to eksponentielle funktioner! NEED HELP

17. juni 2011 af madsmoesgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Ja, jeg skal løse f(x) =g(x) for følgende funktioner:

f(x) = 2*3,2^x

g(x) = 8*0,8^x

Men er virkelig lost med hvordan jeg får x'et ned, mener nemlig det er noget med log, men så synes jeg ikke jeg får det rigtige svar. Har virkelig brug for hjælp da det skal være klar til mundtlig matematik eksamen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2011 af volcom1

 For at få et x ned kan du benytte reglen om at 

log(ax)= xLog(a)


Svar #2
17. juni 2011 af madsmoesgaard (Slettet)

 Altså jeg ved at sk. pkt. skal være (1;6,4), men mine udregninger giver (1,15;6,19)

Kan bare ikke umiddelbart se fejlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2011 af volcom1

 Du skal gøre følgende:

2*3,2x=8*0,8

Tag log på begge sidder:

log(2*3,2x)=log(8*0,8x) her gælder reglen om log(a*b)=log(a)+log(b)

log(2)+log(3,2x)=log(8)+log(0,8x) Du sætter nu x ned foran:

log(2)+xlog(3,2)=log(8)+xlog(0,8) Derefter samlet du x på venstre side og resten på højre:

xlog(3,2)-xlog(0,8)=log(8)-log(2) Du sætter nu x uden for parantes:

x(log(3,2)-log(0,8))=log(8)-log(2) Du dividere nu så x står alene

x=log(8)-log(2) / log(3,2)-log(0,8)

Den store brøk på højre side giver 1

Dermed er x=1 


Skriv et svar til: Løse to eksponentielle funktioner! NEED HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.