Fysik

Mulighed for totalrefleksion

14. august 2011 af LotteFJAKOBSEN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mit spørgsmål lyder: Kan der ske totalrefleksion, idet lys bevæger sig fra vand til rudeglas? Begrund svaret ved først at beregne talværdien af v1/v2.

Vvand = 2,26 * 108 m/s og Vrudeglas = 1,99 * 108 m/s

2,26*108 m/s / 1,99*108 m/s = 1,13568

Passer det så, hvis jeg siger, at der sagtens kan ske en totalrefleksion da tallet er over 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af mathon

totalrefleksion kræver
                                          i > g
                                                   hvor
                                                                 sin(g)/sin(90º) = v1 / v2 = 1,13568
hvilket ikke er muligt

    hvorfor         
                                        
totalrefleksion, idet lys bevæger sig fra vand til rudeglas, ikke er mulig
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2011 af mathon


Skriv et svar til: Mulighed for totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.