Matematik

hjælp med integration af en funktion

25. august 2011 af nancy123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe med at integrere følgende udtryk:

A' (r)=0,5(36·r-2+r4·π2 )-0,5·(-72r-3+4r32)

og det skal gerne give:

A(r) = (36·r2+r4·π2)0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

 

   prøv at differentiere
                                   A(r) = (36·r2+r4·π2)0,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Differentier udtrykket for A(r) og vis, at det er lig med A'(r) .

Eller integrer ved at benytte substitutionen t = 36·r-2 + π2·r4 med dt = (-72·r-3 + 4·π2·r3) dr


Svar #3
25. august 2011 af nancy123 (Slettet)

Det skal nok passe at man skal substituere, men indtilvidere har vi kun lært hvordan man substituerer et udtryk som er inde i et parentes der er opløftes i n potens. så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med det andet udtryk: (-72·r-3 + 4·π2·r3)


Svar #4
25. august 2011 af nancy123 (Slettet)

og jeg har selv differenceret A(r) = (36·r2+r4·π2)0,5 og det blev til A' (r)=0,5(36·r-2+r4·π2 )-0,5·(-72r-3+4r3+π2) , jeg har så reduceret det til noget andet men det her er nemmere at integrere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af mathon

                 A(r) = (36·r2+r4·π2)0,5

      

                 A '(r) = 0,5·(36·r2 + π2·r4)-0,5 · (72r + 2·r3)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0, #1, #4, #5

I opgaven står der

A' (r)=0,5·(36·r-2+r4·π2 )-0,5·(-72r-3+4r3·π2)       (med et + rettet til ·)

så det må være

A(r) = (36·r-2 + r4·π2)0,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2011 af mathon

#6

    var registreret
                         men #0 måtte så tage stilling
                         til
                                 1)  fejltastning

                                 2)  A(r) er ikke en stamfunktion


Svar #8
25. august 2011 af nancy123 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp med integration af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.