Matematik

Problemer med maple

27. august 2011 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg har en funktion, jeg skal differentiere, og sådan skrive jeg det i Maple, men der sker ikke noget:

f(x):=(2-x)/(x2-9)

solve(f´(x)=0)

Det hele er i Math skrift og ikke i Text. Er det meningen at jeg skal definerer den yderligere? Hvordan gør jeg det?    


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af sar94 (Slettet)

du skal definerer den således i maple: f:=x-->2-x/x^2-9

når jeg regner det så får jeg et imaginært tal

men altså det er sådan du skal definerer den, som vist før!


Svar #2
27. august 2011 af elissa92

Okay, det virker stadig ikke. Jeg har uploadet filen, så du kan se, hvad jeg har gjort galt.

Vedhæftet fil:Monotoniforhold.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af sar94 (Slettet)

Drop de der { klammer! og skriv blot solve(f'(x)=0,x)


Svar #4
27. august 2011 af elissa92

Hmm, det virker stadig ikke :(    Se:

Vedhæftet fil:Monotoniforhold.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2011 af sar94 (Slettet)

Ej hvor irriterende... har du prøvet at fjerne x'et.. eller tilføj parenteser der hvor du definerer....


Svar #6
27. august 2011 af elissa92

Ja, og det virker stadig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2011 af sar94 (Slettet)

sorry! kan ikke gøre mere.


Svar #8
27. august 2011 af elissa92

Mange tak for hjælpen alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2011 af sar94 (Slettet)

Så lidt. Håber det kommer til at fungere senere hen :-)


Svar #10
27. august 2011 af elissa92

Tak, skal øve mig lidt i Maple :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Selv i Maple skal der vel bruges parenteser behørigt:

f:=x--> (2-x)/(x^2-9)

#2

Man finder nulpunkter for funktionen f(x) ved at løse ligningen f(x) = 0, ikke f'(x) = 0 . Man løser ligningen f'(x) = 0 , når man undersøger funktionens monotoniforhold.


Skriv et svar til: Problemer med maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.