Matematik

Differentier følgende udtryk

31. august 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 y=2x-5

y=1/3x^9

Her er lige to opgaver jeg gerne vil have lidt hjælp til. Jeg håber på at der er en der gider forklare hvad jeg ska gøre, og ikke bare giver mig svaret.

Måske nogle regneregler jeg kan bruge osv?

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel (k·xn)' = k·n·xn-1 . Den formel kan sikkert findes i din bog.


Svar #2
31. august 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet)

Problemet er jeg ikke har fået min bog endnu..

Gider du vise hvordan du bruger formlen på en af mine opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skulle vel være i stand til at bruge formlen, som jeg har skrevet den i #1.

(2x-5)' = (2x)' + (-5)' = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af AskTheAfghan

Hvis f(x) = x , så er f '(x) = 1.

Mellemregning:  f(x) = x = 1x1                             ⇔    f '(x) = 1·1x1-1    =  x0    = 1

                                             hvor k = 1   (kig på formlen # 1)

                                                     n = 1


Skriv et svar til: Differentier følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.