Kemi

Gør rede for, at reaktionen er en redoxreaktion

03. september 2011 af hejalle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med at finde oxidationstallene?

20Na2Cr2O7(s) + 3S8(s) --> 20Cr2O3(s) + 12Na2SO4(s) + 8Na2O(s) + 12SO2(g)

 

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Hr. Kræmer (Slettet)

Ok. Fra toppen
Cr2O7 2-  hvor du jo husker, at O normalt har OT = -2.   Dette er ikke helt korrekt, men fint til B-niveau. Undtagelsesvis har vi hydrogenperoxid, m.fl.
Svovl har jo OT = 0 når den er alene

Cr2O3  - igen skal du huske, at O har OT = -2

SO42- - så kan du også finde resten dér
Na2O  Igen det med O...

SO2   Igen det med O..

Regne regne regne - er der noget der bliver oxideret, og noget der bliver reduceret?
Så er det jo en ..... REDOX - JUHU!!!


Skriv et svar til: Gør rede for, at reaktionen er en redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.