Matematik

rumfang

05. september 2011 af postej86 (Slettet)

en oliebeholder med kvadratisk bund hvis sidekant er 1,30m, kan rumme 2500 liter :

a)hvor høj er beholderen ?

b) hvor højt står olien når der er 1900 liter tilbage?

tror jeg har løst a)

har taget sidekanten de 1,30 og puttet dem i 2 =1.69 m2 og 2500 liter =2,5 m3

og har så divederet de 2,5 med de 1,69   h= 1,48m er det rigtigt

men kan ikke lige se hvordan man skal regne b ud på forhånd tak....


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt fremgangsmåde. Benyt samme fremgangsmåde, med oliens rumfang i stedet for beholderens rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af AskTheAfghan

a)     V   =       ((1.30·10) dm)2 · h     = 2500 liter = 2500 dm3

b)     V   =       ((1.30·10) dm)2 · h     = 2500 liter = 1900 dm3


Svar #3
05. september 2011 af postej86 (Slettet)

super.. tak


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.