Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

05. september 2011 af zw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp

kan ikke finde ud af det!

find en løsning for x,y, og z så følgende tre ligninger er opfyldt.

Lign 1: 2x+7y+5z = -3
Lign 2: 4x+4y+6z = 16
Lign 3: 2x+5y+4z = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug, for eksempel, substitutionsmetoden. Isoler x af Lign 1, og indsæt i Lign 2 og Lign 3, der giver et nyt ligningssystem i y og z.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2011 af SuneChr

Ligning 2 kan vi forkorte med 2


Svar #3
05. september 2011 af zw (Slettet)

What, forstår intet!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er da rigtigt. Så er det nemmeste at trække Lign 1 fra den forkortede Lign 2, og fra Lign 3, hvorved man får to ligninger i y og z.


Svar #5
05. september 2011 af zw (Slettet)

blank!


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#0 er det fordi du vil have en anden til at lave regnestykket for dig? ;)

Den nemmeste metode er forklaret i #4.

Du starter med at isolere x i den første ligning. Altså du skal få x til at stå alene i dette tilfælde på venstre side af lighedstegnet. 

Nå du har gjort det, så ved du hvad x er. Det kan du så indsætte i de 2 andre ligninger. 

Når du har gjort det så har du kun 2 ligninger.

Du isolere end ubekendt mere og indsætter den i den anden ligning, sådan at du nu kun har en ligning. 

NB: Du kan som #2 skriver forkorte ligningen med 2, da alle ledene i Lign 2 går op i 2. Det er bare for at gøre det lettere for dig. 

 

Held og lykke, håber det var til hjælp!  


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.