Kemi

X_S og pH for blandning af 0,1 M eddikesyre og 0,1 M acetat....Det haster!!! hjælp!!

09. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal finde sammenhørende værdier af X_S og pH for blandning af 0,1 M eddikesyre og 0,1 M acetat.

Glas nr.      V_s/mL        V_B/mL        X_S (beregnet)      pH (målt)         pH (beregnet)
1                       0                  10                  0                                7,63                        4,47
2                      1                   9                  0,1                               5,93                          4,012425
4                      3                  7                   0,3                              5,38                          3,95366
5                     4                   6                   0,4                             5,21                          3,915378
6                     5                  5                    0,5                           5,05                               3,86794
7                    6                  4                     0,6                          4,85                               3,806767
8                    7                 3                      0,7                         4,71                                   3,72303
9                    8                2                      0,8                          4,49                                 3,596287
10                 9               1                       0,9                           4,18                                 3,358889
11              10               0                       1                               3,50                                     4,47

Jeg har beregnet X_S og pH således:

X_S beregningseksempel:
Jeg beregner først stofmængderne for
n(CH_3 COOH)=0 L·0,1 M=0 mol
n(NAOH)=0,01 L·0,1 M=0,001 mol


Vha. af formlen forneden, kan vi beregne X_S

X_S=n_S/(n_S+n_B )=n_S/n_B

X_S=0 mol/(0 mol+0,001 mol)=0

pH-beregningseksempel:
Vi benytter følgende formel til at beregne pH. pKs-værdien for eddikesyre findes på på s. 120 i Aurum 2.
pH=pK_S+log(1-X_S)/X_S
pH=4,75+ log(1-0)/0= 4,47

Jeg skal konstruere et bjerrumdiagram. Min Bjerrumdiagram ser ikke rigtig ud, den er ikke s-fomr, som den burde være. Kan du hjælpe mig???
 


Skriv et svar til: X_S og pH for blandning af 0,1 M eddikesyre og 0,1 M acetat....Det haster!!! hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.