Matematik

Rumfang

14. september 2011 af Liiiine13 (Slettet)

Hej allesammen, har jeg lavet de nedestående opgaver rigtigt?

En vandtank har mål som vist på tegningen: Længde: 130 cm. Bredde: 45 cm. Højde: 50 cm.

Beregn tankens rumfang i liter? 292,5l

Hvor højt står vandet i tanken, hvis der hældes 150 liter i ? 39 cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg kan ikke lige se tegningen, men jeg går ud fra, at vandtanken er kasseformet (alle siderne er rektangler).

Første svar får jeg til det samme, men jeg tror, at du skal regne andet stykke efter.

Prøv evt. at skrive, hvad du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mathon

En vandtank har mål som vist på tegningen: Længde: 13 dm. Bredde: 4,5 dm. Højde: 5 dm.

             V = l·b·h = (13 dm) · (4,5 dm) · (5 dm) = 292,5 dm3 = 292,5 L

             150 dm3 = h·(l·b) = h·((13 dm) · (4,5 dm)) = h·(58,5 dm2)

              h = (150 dm3) / (58,5 dm2) = 2,5641 dm  25,6 cm


Svar #3
14. september 2011 af Liiiine13 (Slettet)

# 2 det forstår jeg ikke :S jeg har gjort det sådan her

 

H= L*B / 150 = 39?


Svar #4
14. september 2011 af Liiiine13 (Slettet)

jeg har fundet ud af det :) men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af mathon

 

   ...men skal være

                                   V = h·G

                                   h = V/G


                                   h = (150 dm3) / (58,5 dm2) = 2,5641 dm


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.