Matematik

Reducere udtrykkene mest muligt. hjælp

15. september 2011 af Line123L (Slettet)

Hvordan regner jeg disse opgaver ud? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det!


x = -2(4a + 3b) + a(2b + 3a)
y = 3(7a - 2b) + 7(2b + 3a) 
p = x(x - 2y) + 2y(x + 2y) 

På forhånd tak :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det drejer sig om at reducere højresiderne, ganger man parenteserne ud og reducerer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af anonym000

Den første giver

-8a-6b+2ab+3a2
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af anonym000

gang det tal el. bogstav som står til venstre for parentes :)

- - -

...............


Svar #4
15. september 2011 af Line123L (Slettet)

Okay kan dette så passe? 
24a * 4b? 
eller: 28ab + 7? 

Ved ikke om det er rigtigt?? 


Svar #5
15. september 2011 af Line123L (Slettet)

21a + 3 * 9b * 9b * 3a har jeg fået det til nu og hvordan gør jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2011 af anonym000

hvis det er 2. du mener så er det:
21a-6b+14b+21a
42a+8b

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2011 af anonym000

husk at det tal som står udenfor parentesen skal du gange med begge tal el. bogstaver i parentesen.

- - -

...............


Skriv et svar til: Reducere udtrykkene mest muligt. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.