Matematik

Parabler og problemer

19. september 2011 af muse88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Toppunktet for parablen med ligningnen

y = f(x) = Ax^2 + Bx + C ;  A er forskellig fra 0          ( x = -B/2A )

Har koordinaterne

T = (-B/2A , -D/4A)

Hvor diskriminanten er  D = B^2 - 4AC

 

Ligningen for parablen ser således ud:

y = A(-B/2A)^2 +B(-B/2A) +C

 

Forklar toppunktets placering i forhold til diskriminanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af mathon

 

                                                        y = A(-B / (2A))2  +  B·(-B / (2A))  +  C

                                                        y = B2 / (4A)   -   2B2/(4A)   +  4AC / (4A)

                                                        y = (-B2 + 4AC) / (4A)

                                                        y = -(B2 - 4AC) / (4A)

                                                        y = -D/(4A)

    


Skriv et svar til: Parabler og problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.