Matematik

Flere ubekendte (en kasse)

21. september 2011 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kasse med kvadratisk bund har rumfanget 125
Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

Kan ikke rigtigt se hvordan jeg skal klare den.

Vi ved at

2·x^2+4·x·y=overflade

125=x^2·y

Men jeg kan ikke umiddelbart se, hvordan jeg kan regne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af birgitd

Du skal ikke regne det men angiv en funktion. så i nederste ligning skal du isolere y og så indsætte resultatet i øveste ligning på y's plads.

Når du har lavet det så prøv at sæt x=5. udregn så først selv hvad yvil blive og hvad overfladen vil blive og prøv så bagefter at sæt x=5 ind i din funktion og se om overfladen bliver den sammen. så har du lavet en funktion af x til at finde overfladen.

 

 

 

 


Skriv et svar til: Flere ubekendte (en kasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.