Kemi

pH igen

23. september 2011 af uiouio (Slettet)

Betragt den divalente syre malonsyre, HOOC-CH2-COOH. Malonsyre har Ka-værdierne 1,4·?10?^(-3) og 2,0·?10?^(-6).

Udregn pH i en 0,100M opløsning af malonsyre.

Hvordan gør man når det er en divalent syre med 2 ka værdier


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af mathon

Tegn et Bjerrumdiagram

                                                    pH = 2,9 + log((1-x) / x)                 0 < x ≤ 1

                                                    pH = 5,7 + log((1-x) / x)                 0 < x ≤ 1

hvor x er syrebrøken


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af mathon

beregnet som middelstærk syre

                                                        pH = -log(-(Ks1 / 2) + √(Ks1 / 2)2 + Ks1·cs))

 


Svar #3
24. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg har ingen anelse om, hvordan man tegner et bjerrumdiagram, og hvordan jeg finder x og y-værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af oO-diaz-Oo (Slettet)

Når du så har lavet det bjerrumsdiagram hvordan finder du så lige pH i en 0.100 M Oløsning af malonsyren  


Svar #5
25. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man tegner et bjerrumdigram


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Man kunne måske spørge: Hvordan finder man pH for en divalent syre ud fra Ka værdierne?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2011 af mathon

hvilket er gjort i #2,
hvor malonsyren er betragtet
som monovalent, middelstærk syre


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jamen hvorfor kan man bare betragte den som monovalent syre?


Skriv et svar til: pH igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.