Matematik

Differentiation af sammensat funktion i sammensat funktion?

25. september 2011 af putnami (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal differentiere denne funktion:
 

kvadratrod(ln(x^3-2x))

Hvordan skal man bære sig ad når det er en sammensat funktion i en sammensat funktion?
 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter så udtrykket for differentiaton af en sammensat funktion flere gange:

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:differentiaton_1.doc

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. september 2011 af SuneChr

Vi har tre funktioner  f, g  og h,   som sammensættes  ( f o g) o h

 [( f o g) o h]´     =     [( f o g)´o h]·h´       =    ( [( f´o g)·g´ ] o h)·h´  

Lad da        f(x)  =  √ x      g(x)  =  ln x         h(x)  =  x3 - 2x

Arbejd indefra og ud i parentesudtrykket.   

 


Svar #4
26. september 2011 af putnami (Slettet)

SECC: kan du vise regnestykket?
Jeg er ikke sikker på jeg er helt med.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2011 af SuneChr

Vi har tre funktioner  f, g  og h,   som sammensættes  ( f o g) o h

[( f o g) o h]´     =     [( f o g)´o h]·h´       =    ( [( f´o g)·g´ ] o h)·h´

Lad da        f(x)  =  √ x                               g(x)  =  ln x                 h(x)  =  x3 - 2x

                    f´(x)  =  1 / (2·√ x)                   g´(x)  =  1 / x              h´(x)  =  3x2 - 2

Arbejd indefra og ud i parentesudtrykket.

Begynd inde i parentesen:

f´o g                        1 / (2·√ ln x)

(f´o g)·g´                        1 / ((2·√ ln x)·x)

((f´o g)·g´) o h                       1 / ((2·√ ln (x3 - 2x))·(x3 - 2x)

(((f´o g)·g´) o h)·h´                      (3x2 - 2) / ((2·√ ln (x3 - 2x)))·(x3 - 2x)

Som er det samme, som # 2 vedhæftet, lettere overskueligt.

 


Svar #6
26. september 2011 af putnami (Slettet)

Mange tak for hjælpen, SECC (:


Skriv et svar til: Differentiation af sammensat funktion i sammensat funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.