Matematik

Sinusfælden? - hvordan ved jeg det?

02. oktober 2011 af anonym000

Hej
Hvis jeg bruger sinusrelationerne til at finde en vinkel, hvordan ved jeg så at der er en sinusfælde som jeg kan komme i? er det noget jeg skal tegne mig frem til eller hvad ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af peter lind

Det er selvfølgelig en mulighed. Du må normalt regne med at der 2 løsninger og gå ud fra dette. Hvis der rent faktisk kun er en løsning vil du komme i en modstrid for eks. i form af at summen af vinklerne i trekanten bliver større end 180º


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Du kan jo kontrolere til sidst at vinkelsummen er 180o


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man allerede kender en vinkel α i trekanten, og hvis den stumpe løsning i sinusfælden er større end 180º-α , kan man udelukke den stumpe løsning på grund af vinkelsummen, som Peter Lind nævner i #1.


Svar #4
02. oktober 2011 af anonym000

så hvis jeg har en vinkel A som er 35 grader, a=18, b 23
så må vinklen B ikke være størrerer end 180-35= 45.?

- - -

...............


Svar #5
02. oktober 2011 af anonym000

og hvis det er så er jeg kommet i fælden ik?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nu skal man lige regne rigtigt: 180-35 = 145 .


Svar #7
02. oktober 2011 af anonym000

Sorry, havde ikke trykket hård nok på 1-tasten.

Men passer det så?

- - -

...............


Skriv et svar til: Sinusfælden? - hvordan ved jeg det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.